Isabelle Vedder

Swing

Opleiding

Isabelle volgde tijdens haar middelbare schooltijd de vooropleiding aan Lucia Marthas, Institute for Performing Arts in Amsterdam. Na het behalen van haar vwo-diploma stroomde ze door in het versnelde HBO-traject en behaalde hier haar bachelor uitvoerend artiest en bachelor docent dans.

Theater

Tijdens het laatste jaar van haar opleiding was Isabelle te zien als swing in de musical The Bodyguard (Stage Entertainment). Direct na haar afstuderen verhuisde ze naar Duitsland voor de musical Hinterm Horizont (Stage Entertainment). Vervolgens schitterde ze in de zomer van 2018 in de rol van Katalyn Hunyak in de musical Chicago en als solist in het Musical gala (Schlossfestspiele Ettlingen, Duitsland). Eind 2018 speelde ze in The Rocky Horror Show (Grenzlandtheater Aachen, Duitsland) als Phantom en was daarnaast ook Dance Captain. In 2019 vervolgde ze haar rol als Dance Captain in de tourversie van de musical Saturday Night Fever (Frank Serr Showservice international) waar ze eveneens in de rol kroop van Connie en cover Maria.

Overig

Isabelle danste bij verschillende concerten in de Ziggo Dome zoals Musicals in Concert, The Christmas Show en in Duitsland tijdens Der Schlagerboom. Ze volgde zanglessen bij onder andere Natasja den Toom en aan de Babette Labeij Music Academy.